U K-HUBU ODRŽANA IZLOŽBA RADOVA SA PRVIH UZMJETNIČKIH SUSRETA “Kameni spavači”

K-Hub | Prvi Hub na teritorije Općine Hadžići

U subotu 30.01.2022. godine sa početkom u 11:00 časova u prostorijama K-Huba a u sklopu JU KSIRC-a u Hadžićima održana je izložba radova sa prvih umjetničkih susreta “Kameni spavači”

Na umjetničkim susretima okupili su se likovni i književni umjetnici sa općine Hadžići u cilju promovisanja umjetničke scene općine. Likovni umjetnici djelovali su na temu bosanskohercegovačkog stećka, dok su se književnici izrazili kroz pisanu riječ.

Ovo je prvi put da umjetnici sa teritorije općine Hadžići organizuju ovakav tip radionice, a sigurno je da će se ove aktivnosti nastaviti I u narednom periodu.

Umjetnički susreti trajali su dva dana, a sadržaj ovih susreta osim umjetničkog djelovanja ima za cilj i razmjenu mišljenja umjetnika različitih generacija i pravaca.

Učesnici ovog kulturnog događaja su: Midheta Bandić, Medina Karšić, Merima Ddović, Nejra Bučuk, Segmedina Bečiorvić, Selma Kovačević, Ajna Hujdur, Amela Omerović, Lara Kadić, Nusrah Hadžić, Tarik Golubić, Irma Morina i Mersiha Merdžanović – Memić.

Umjetničke susrete oraganizirao je JU KSIRC Hadžići u saradnji sa samostalnom istaknutom umjetnicom Mersihom Merdžanović, a uz podršku Općine Hadžići.

Ideja je da pokrenemo kulturni sadržaj općine Hadžići. Mi smo u Decembru otvorili ovaj prostor, tačnije K-Hub, a u namjeri da prvenstveno mladim sa općine Hadžići pružimo priliku da koriste ovaj prostor za održavanje radionica, učenje, druženje i rad. Do sada smo organizovali nekoliko veoma lijepih radionica, što nam daje dodatnu motivaciju da te aktivnosti radimo u još većem broju. Zahvaljujemo se svim učesnicima na doprinosu i zalaganju.

Ilijas Kovačević | Direktor JU KSIRC Hadžići

U nastavku vam donosimo dio atmosfere sa radionica

Redovni sastanki i prezentacije postali su svakodnevnica u K-Hubu. Kroz naredni period očeujemo mnogo više ovakvih dešavanja, a početkom februara očekujemo prve kurseve i radionice za učenike i studente.

Kako postati član K-Huba, kao i sve pogodnosti i programe možete pronaći klikom ispod:

BH TELECOM

Extra mobilni paketi
novo

NEDAVNE OBJAVE

DRUŠTVENE MREŽE

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Pošalji nam poruku

Pridruži se timu K-Hub

PROJEKAT PODRŽALI

© 2021 MDigital