USKORO OTVARANJE PRVOG HUB-A U HADŽIĆIMA

K-Hub | Prvi Hub na teritorije Općine Hadžići

Uskoro prvi HUB u Hadžićima
 

JU Kulturno sportski i rekreacioni centar Hadžići u saradnji sa Općinom Hadžići otvara vrata prvog Hub-a u Hadžićima. Okupiti mlade ljude oko zajedničkog cilja obrazovanja, učenja, pripremanja ispita, rada na inovacijama, pokretanje biznisa, a sve to u jednoj opuštajućoj i motivirajućoj atmosferi ideja je mladog direktora Javne ustanove Kulturno sportski i rekreacioni centar Hadžići Ilijasa Kovačevića.

Ta ideja se već realizuje u praksi kroz uspostavu prvog Huba na našoj općini, čije se prostorije adaptiraju i pripremaju u sklopu KSIRC-a. Općina Hadžići na čelu sa načelnikom Hamdom Ejubovićem podržala je ovu ideju, prvo izdvajanjem 5.000 KM kroz projekte mladih, a zatim i sa 23.000 KM za adaptaciju i opremanje prostora.
 
 

Pokrenuli smo jednu, nadam se izuzetnu priču, uspostavom prvog Homework HUB-a na našoj općini, a radi se zapravo o multifunkcionalnom prostoru za pokretanje biznis ideja, učenje, rad i druženje. HUB je namijenjen mladim ljudima, freelancerima, srednjoškolcima, studentima. Ovom prilikom želim da se zahvalim našoj lokalnoj zajednici na čelu sa načelnikom Ejubovićem bez kojih ova priča ne bi mogla biti realizovana. Tu je i Međunarodna organizacija za migracije (IOM BiH) koja nam je donirala računarsku opremu u vrijednosti od 8.000 KM. Svakako treba spomenuti i Institut za razvoj mladih “KULT” Sarajevo koji će u našem HUB-u organizovati edukacije i seminare. Trenutno radimo na kreiranju brend standarda, usvojili smo naziv Huba, kao i logotip. Uskoro ćemo objaviti sve detalje široj javnosti.

Ilijas Kovačević

Kroz različite aktivnosti poput treninga i mentorstva za razvoj kapaciteta, razvoja alata za jačanje organizacijskih kapaciteta, kontinuiranog praćenja i evaluacije učinka, vidljivošću i promocijom, te dodatnim umrežavanjem program aktivno doprinosi razvoju kapaciteta organizacija civilnog društva u Bosni i Hercegovini.

Leave a Reply

NEDAVNE OBJAVE

DRUŠTVENE MREŽE

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER