ODRŽAN PRVI RADNI SASTANAK KOORDINATORA HUB-A I KSIRC-A

K-Hub | Prvi Hub na teritorije Općine Hadžići

Održan prvi radni sastanak Mladih i Uprave JU KSIRC

Danas je u prostorijama JU Kulturno sportski i rekreacioni centar Hadžići održan prvi radni sastanak između direktora ustanove Ilijasa Kovačevića i Neformalne grupe mladih iz Hadžića. Tema sastanka je bila sveobuhvatno poslovanje Huba-a, kao i definisanje osnovnih pravila i procedura.

Usvojen je i logotip Huba-a, kao i plan mjesečnih obaveza za sve koordinatore Hub-a. Na sastanku su dati mnogi korisni prijedlozi od strane mladih, koji će sigurno biti velika olakšica i korist za sve studente i učenike sa Općine Hadžići.

Zaista mi je veliko zadovoljstvo surađivati sa ovim mladim i sposobnim ljudima. Zajedno ćemo nastojati da napravimo idealno mjesto okupljanja za sve mlade osobe sa naše Općine. Danas smo pokrenuli mnoge procedure, a kroz naredni period nas čeka još mnogo izazova, koje ćemo zajedno riješiti.

Ilijas Kovačević

JU Kulturno sportski i rekreacioni centar Hadžići u saradnji sa Općinom Hadžići otvara vrata prvog Hub-a u Hadžićima. Okupiti mlade ljude oko zajedničkog cilja obrazovanja, učenja, pripremanja ispita, rada na inovacijama, pokretanje biznisa, a sve to u jednoj opuštajućoj i motivirajućoj atmosferi ideja je mladog direktora Javne ustanove Kulturno sportski i rekreacioni centar Hadžići Ilijasa Kovačevića.

Ta ideja se već realizuje u praksi kroz uspostavu prvog Huba na našoj općini, čije se prostorije adaptiraju i pripremaju u sklopu KSIRC-a. Općina Hadžići na čelu sa načelnikom Hamdom Ejubovićem podržala je ovu ideju, prvo izdvajanjem 5.000 KM kroz projekte mladih, a zatim i sa 23.000 KM za adaptaciju i opremanje prostora.

Kroz različite aktivnosti poput treninga i mentorstva za razvoj kapaciteta, razvoja alata za jačanje organizacijskih kapaciteta, kontinuiranog praćenja i evaluacije učinka, vidljivošću i promocijom, te dodatnim umrežavanjem program aktivno doprinosi razvoju kapaciteta organizacija civilnog društva u Bosni i Hercegovini.

Leave a Reply

NEDAVNE OBJAVE

DRUŠTVENE MREŽE

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER