U K-HUBu ODRŽANI PRVI UZMJETNIČKI SUSRETI “Kameni spavači”

K-Hub | Prvi Hub na teritorije Općine Hadžići

PRVI UZMJETNIČKI SUSRETI “Kameni spavači”

U subotu 22.01.2022. i nedjelju 23.01.2022.godine sa početkom u 11:00 časova u prostorijama K-Huba a u sklopu JU KSIRC-a u Hadžićima održali su se Prvi umjetnički susreti pod nazivom “Kameni spavači”

Na umjetničkim susretima okupili su se likovni i književni umjetnici sa općine Hadžići u cilju promovisanja umjetničke scene općine. Likovni umjetnici djelovali su na temu Bosanskohercegovačkog stećka, dok su se književnici izrazili kroz pisanu riječ.

Stećci kojima Bosna i Hercegovina obiluje su oduvjek bili neiscrpna inspiricaja umjetnika. S obzirom da i općina Hadžići posjeduje nekoliko lokaliteta stećaka cilj ovih susreta je da promoviše ovakav likovni fenomen i to na način da ga u tehnici akrilnih boja likovni umjetnici ovjekovječe na platnu, te da književnike nedahne za pisanu riječ.

Umjetnički susreti trajali su dva dana, a sadržaj ovih susreta osim umjetničkog djelovanja ima za cilj i razmjenu mišljenja umjetnika različitih generacija i pravaca.

Učesnici ovog kulturnog događaja su: Midheta Bandić, Medina Karšić, Merima Ddović, Nejra Bučuk, Segmedina Bečiorvić, Selma Kovačević, Ajna Hujdur, Amela Omerović, Lara Kadić, Nusrah Hadžić, Tarik Golubić, Irma Morina i Mersiha Merdžanović – Memić.

Nakon završetka umjetničkih susreta svi zaintersovani građani mogu posjetiti prezentaciju radova nastalih u toku dvodnevnog kreativnogg izražavanja.

Umjetničke susrete oraganizirao je JU KSIRC Hadžići u saradnji sa samostalnom istaknutom umjetnicom Mersihom Merdžanović.

Ideja je da pokrenemo kulturni sadržaj općine Hadžići. Mi smo u Decembru otvorili ovaj prostor, tačnije K-Hub, a u namjeri da prvenstveno mladim sa općine Hadžići pružimo priliku da koriste ovaj prostor za održavanje radionica, učenje, druženje i rad. Do sada smo organizovali nekoliko veoma lijepih radionica, što nam daje dodatnu motivaciju da te aktivnosti radimo u još većem broju. Zahvaljujemo se svim učesnicima na doprinosu i zalaganju.

Ilijas Kovačević | Direktor JU KSIRC Hadžići

Redovni sastanki i prezentacije postali su svakodnevnica u K-Hubu. Kroz naredni period očeujemo mnogo više ovakvih dešavanja, a početkom februara očekujemo prve kurseve i radionice za učenike i studente.

Kako postati član K-Huba, kao i sve pogodnosti i programe možete pronaći klikom ispod:

BH TELECOM

Extra mobilni paketi
novo

NEDAVNE OBJAVE

DRUŠTVENE MREŽE

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Pošalji nam poruku

Pridruži se timu K-Hub

PROJEKAT PODRŽALI