OTVOREN PRVI HUB U HADŽIĆIMA | K-HUB

K-Hub | Prvi Hub na teritorije Općine Hadžići

Svečano otvoren prvi HUB u Hadžićima

Javna ustanova Kulturno sportski i rekreacioni centar Hadžići u saradnji sa Općinom Hadžići otvorila je danas vrata prvog Hub-a na području naše općine pod nazivom K-HUB. Multifunkcionalni prostor namijenjen je srednjoškolcima, studentima kao i freelancerima. Hub nudi organizaciju radionica za mlade, organizovanje individalnih i grupnih instrukcija iz svih oblasti te pokretanje start-up biznisa.
 
Svečanom otvorenju pored mnogobrojnih prijatelja projekta, prisustvovali su i načelnik Općine Hadžići gospodin Hamdo Ejubović, kao i regionalna Program menadžerica IOM-a Klaudia Kuljuh.

Uradili smo ono što je bilo do nas. Svesrdno smo podržali ovaj projekat koji će nadam se brzo prerasti u pozitivnu priču sa konkretnim rezultatima. Želim puno sreće rukovodiocima ovoga projekta uz poruku našim mladim ljudima da što više koriste ovaj prostor. Ovo je mjesto namijenjeno za dodatnu edukaciju, kvalitetno druženje i pokretanje, nadam se, uspješnih poslovnih projekata. Općina Hadžići će nastaviti, u skladu sa svojim mogućnostima, pružati podršku našim mladim. Također, nastavljamo sa podrškom Kulturno sportskom i rekreacionom centru. Ono što je trenutno u pripremi, a što mi dijelom finansiramo je opremanje jednog dobrog fitness centra za naše građane

Hamdo Ejubović | Načelnik Općine Hadžići

Okupiti mlade ljude oko zajedničkog cilja obrazovanja, učenja, pripremanja ispita, rada na inovacijama, pokretanje biznisa, a sve to u jednoj opuštajućoj i motivirajućoj atmosferi bila je ideja mladog direktora Javne ustanove Kulturno sportski i rekreacioni centar Hadžići Ilijasa Kovačevića.

Prije svega želim da se zahvalim našoj lokalnoj zajednici na čelu sa načelnikom Ejubovićem bez kojih ova priča ne bi mogla biti realizovana. Tu je i Međunarodna organizacija za migracije (IOM BiH) koja nam je donirala računarsku opremu. Svakako treba spomenuti i Institut za razvoj mladih “KULT” Sarajevo koji će u našem HUB-u organizovati edukacije i seminare

Ilijas Kovačević | Direktor JU KSIRC Hadžići

Za adaptaciju i opremanje, Općina Hadžići je izdvojila 28.000 KM. Međunarodna organizacija za migracije (IOM BiH) donirala je računarsku opremu u vrijednosti od 8.000 KM. Prisutnim se obratila i regionalna Program menadžerica ispre IOM-a, gospođa Klaudia Kuljuh:

Zaista nam je zadovoljstvo učestovati u ovakvim projektima i podržati razvoj lokalne zajednice. Zahvaljujem se mladim koji su se već uključili u aktivnosti vezane za Hub, veoma sam sretna zbog ovih dešavanja.

Klaudia Kuljuh | Regionalna Program Menadžerica

Kako postati član K-Huba, kao i sve pogodnosti i programe možete pronaći klikom ispod:

NEDAVNE OBJAVE

DRUŠTVENE MREŽE

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Pošalji nam poruku

Pridruži se timu K-Hub

PROJEKAT PODRŽALI